Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα μπει σε καραντίνα καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, αν και το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.

«Ο υπουργός Πομπέο ταυτοποιήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον COVID. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε το πρόσωπο αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο υπουργός υποβλήθηκε σε τεστ και είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα μπει σε καραντίνα. Παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του υπουργείου», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφείς οι περιστάσεις υπό τις οποίες ο Πομπέο ήρθε σε επαφή με το πρόσωπο που μολύνθηκε από ιό, ωστόσο η Washington Post ανέφερε χθες ότι ο ίδιος ακύρωσε μια ομιλία που επρόκειτο να δώσει σε πάρτι σε εσωτερικό χώρο που οργάνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι εκδηλώσεις του Μ. Πομπέο προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πομπέο, για τις οποίες η Post ανέφερε ότι στάλθηκαν 900 προσκλήσεις, προκάλεσε επικρίσεις από το Κογκρέσο. Την περασμένη εβδομάδα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κάλεσε τον υπουργό να ακυρώσει τις εκδηλώσεις προκειμένου να αποφύγει να εκθέσει σε «απερίσκεπτο υγειονομικό κίνδυνο» τους υπαλλήλους του υπουργείου και το προσωπικό της εκδήλωσης.Πηγή: politisonline.com