Απορρίφθηκε τελικά, με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, την οποία είχε καταθέσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Αυτή τη στιγμή ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή ηθοποιός βρίσκεται ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα αυτό, έπειτα από δύο προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Μετά  από την απολογία επί της κατηγορίας για βιασμό, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

Επισημαίνεται ότι η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη είχε καταθέσει το αίτημα περί ακυρότητας της προδικασίας, με τον ισχυρισμό ότι ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας, καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.Πηγή: politisonline.com