Θεαματική, είναι δυστυχώς η αύξηση των παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό τον τελευταίο μήνα, γεγονός που προβληματίζει βεβαίως την επιστημονική κοινότητα.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους, οι ανήλικοι είχαν ήπια συμπτώματα, ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, επιβεβαιώνονται οι επιστημονικές παρατηρήσεις, πως τα παιδιά περνούν τη νόσο ελαφριά, ενώ ενδεικτικό το γεγονός,ότι ελάχιστα παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σήμερα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Πρόκειται για ένα 11χρονο κορίτσι και ένα 10χρονο αγόρι, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του παιδιατρικού νοσοκομείου. Κατά πληροφορίες, μάλιστα,  για το ένα παιδί έχει δρομολογηθεί το εξιτήριο.

Ωστόσο, δεκάδες παιδιά καταγράφηκαν θετικά στον κορωνοϊό τον Ιούλιο. Από την αρχή του μήνα  μέχρι και σήμερα έχουν εντοπισθεί 64 ανήλικοι ασθενείς σε όλη τη χώρα, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 265 κρούσματα παιδιών, με τα περισσότερα να καταγράφονται μετά την καραντίνα.

Στις 4 Μαΐου τα παιδιά που είχαν επιβεβαιωθεί ως θετικά κρούσματα κορωνοϊού κατά το διάστημα Φεβρουάριος- Μάρτιος- Απρίλιος ήταν 103. Ωστόσο, τα κρούσματα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα υπερδιπλασιάστηκαν από τότε μέχρι σήμερα.

Την 1η Ιουνίου ο αριθμός των παιδιών έως 17 χρόνων που βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό ήταν 159. Έναν μήνα αργότερα τα παιδιά είχαν αυξηθεί στα 201.

Σε αυτά προστίθενται τα 64 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στον τρέχοντα μήνα, ανεβάζοντας τον αριθμό συνολικά στα 264 περιστατικά.

Κατά τους ειδικούς, η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνδέεεται με το άνοιγμα των σχολείων, με δεδομένο ότι  είχαν ανοίξει το δεύτερο 15νθήμερο του περασμένου Ιουνίου και υπήρχε συγχρωτισμός παιδιών, τόσο εντός του σχολείου όσο και εκτός σε πάρκα και πλατείες -είτε πήγαιναν σχολείο είτε όχι.

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, οι οποίες φωτογραφίζουν επιδημιολογικά το τέλος Ιουνίου που έκλεισαν και τα σχολεία, καταγράφηκαν 33 νέα κρούσματα. Ανάλογος αριθμός -31 κρούσματα- καταγράφηκαν και το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου.

Πηγή: politisonline.com