Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα με μία μεγάλη αυτοκινητοπομπή, στο κέντρο της Αθήνας οι εκπαιδευτές οδήγησης και σχολές οδηγών.

Προορισμός της αυτοκινητοπομπής, ήταν το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος, όπου οι εξαιρετικά ταλαιπωρημένοι επαγγελματίες του απαιτητικού αυτού εργασιακού κλάδου, παρέδωσαν ψήφισμα με τα δίκαια αιτήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 300 οχήματα ξεκίνησαν από του Παπάγου, όπου εδρεύει το υπουργείο Μεταφορών και έφτασαν μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει να επισημανθεί πως η διαμαρτυρία των Εκπαιδευτών Οδήγησης έγινε με σωστά μελετημένες κινήσεις και εξαιρετική οργάνωση. Έτσι κανένας δρόμος δεν έκλεισε και δεν προκλήθηκε ταλαιπωρία σε άλλους οδηγούς και πολίτες.

σχολές οδηγών

Οι εκπαιδευτές οδήγησης διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι Σχολές Οδηγών παραμένουν κλειστές λόγω των μέτρων για την πανδημία, με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου, να διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στην απόκτηση άδειας οδήγησης και οι ίδιοι να μην έχουν επί της ουσίας εργαστεί εδώ και τρία χρόνια, καθώς και πριν από τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας, τεράστια προβλήματα στην εργασία τους, είχαν προκαλέσει οι συνεχείς απεργίες των εξεταστών, οι οποίοι ωστόσο είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν έχουν ίδιες οικονομικές επιπτώσεις από την συνεχιζόμενη αυτή προβληματική κατάσταση.

Πρόκειται πραγματικά για έναν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο επαγγελματικό κλάδο επαγγελματιών σε ένα απαιτητικό και υψηλής ευθύνης επάγγελμα.

Ανάλογη διαμαρτυρία σήμερα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα όπου σύμφωνα με το tempo24.news οι ιδιoκτήτες σχολών οδηγών μετέφεραν με ψήφισμα στον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Οι επαγγελματίες έφτασαν με τα οχήματά τους και συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Πάτρα.

Στη χώρα μας το 70 % περίπου των σχολών οδήγησης, δηλαδή 1.750 σχολές είναι σε πλήρη αναστολή από τις αρχές Νοεμβρίου 2020.

Αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται στην απόλυτη απόγνωση και τονίζουν ότι τα μέτρα στήριξης είναι ανεπαρκή.

Ταυτόχρονα, ένα ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 25 % – 30 %, δηλαδή περίπου 750 σχολές, υπολειτουργούν.

Στο Video η αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας των Σχολών Οδηγών στην Αθήνα:

Κινητοποίηση των εκπαιδευτών οδήγησης της Κρήτης και στα Χανιά

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του κλάδου τους ζήτησαν σήμερα εκπαιδευτές οδήγησης στα Χανιά.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, συγκεντρώθηκαν με τα οχήματά τους έξω από τη Διεύθυνση Μεταφορών Χανίων και στην συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία σε δρόμους της πόλης, με κατάληξη το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αντι- Περιφέρειας στην περιοχή των δικαστηρίων, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι σχολές οδήγησης και στα Χανιά έχουν αναστείλει εδώ και τέσσερις μήνες τη λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πλήθος σοβαρών προβλημάτων.

σχολές οδηγών

Στα Χανιά δραστηριοποιούνται 28 σχολές οδηγών και όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο εκπαιδευτής οδήγησης Ευτύχης Καραγιαννάκης, «τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά. Σήμερα κινητοποιηθήκαμε ως εκπαιδευτές οδήγησης. Είμαστε κλειστά από τις 6 Νοεμβρίου, οι σχολές δεν δουλεύουν και αυτό που ζητάμε είναι να επωφεληθούμε και εμείς από μέτρα στήριξης που δόθηκαν σε άλλους κλάδους».

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτές οδήγησης, ο κλάδος αντιμετωπίζει τα τελευταία έξι χρόνια πολλά προβλήματα, τα οποία μετά από πέντε μήνες απραγίας έγιναν περισσότερα, ενώ στα Χανιά ποσοστό 60% των σχολών οδήγησης έμεινε εκτός από την επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Όπως τόνισε ο εκπαιδευτής οδήγησης Γιώργος Γαϊτανόπουλος, «ζητάμε τη στήριξη της πολιτείας σεβόμενοι την πανδημία. Καταλαβαίνουμε και στεκόμαστε δίπλα στα μέτρα, αλλά μας είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να ζούμε τις οικογένειες μας χωρίς να δουλεύουμε. Ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, βρίσκεται σε δεινή θέση».

Πηγή: politisonline.com