Σε 10 μέρες προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ότι θα επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαίδευση με το άνοιγμα των σχολείων και με προτεραιότητα στα Λύκεια. «Η 12η Απριλίου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων με σύμμαχο και τα self test αλλά και όλα τα μέτρα» δήλωσε σήμερα υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Επιθυμία μας ως υπουργείο είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι θέλουν μια επιστροφή στην εκπαιδευτική κανονικότητα σταδιακή», πρόσθεσε η κ. Μακρή μιλώντας σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» επισημαίνοντας ότι «πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια λόγω και της τρίτης Λυκείου και τα γυμνάσια και μετά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Τι ισχύει με τις απουσίες κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης

Για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση, ανέφερε ότι οι απουσίες καταχωρίζονται και στο πρώτο και στο δεύτερο τετράμηνο όπως ορίζει ο νόμος και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης θα γίνει στο τέλος τετραμήνου, οπότε και θα υπάρξει πρόνοια για όλες τις περιπτώσεις εάν και εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.

Στην ώρα τους περί τα μέσα Ιουνίου, όπως και πέρσι οι Πανελλαδικές

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είπε ότι το υπουργείο εξετάζει όλα τα σενάρια αλλά δεν μπορεί να προαναγγείλει κανείς κάτι γιατί δεν έχει ληφθεί απόφαση. «Το βέβαιο είναι ότι οι πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους», κατέληξε.

Πλατφόρμα για self test: Με προτεραιότητα στους μαθητές η χορήγησή τους

Όσον αφορά στα self test ο υπουργός δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι παραλαβές και προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές, οι πολίτες 18-67 ετών και έπεται η ηλικιακή ομάδα άνω των 67 ετών.

«Θα το παραλαμβάνει κάποιος από ένα φαρμακείο, θα γίνεται στο σπίτι και θα υπάρξει μια πλατφόρμα που διαμορφώνεται, όπου ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη θα εκδίδεται μια βεβαίωση είτε οι μαθητές, είτε οι εργαζόμενοι».

Τι γίνεται με τα Voucher των 200 ευρώ για απόκτηση Tablet, από τους μαθητές

Για τα voucher για τον εξοπλισμό των μαθητών, ο υπουργός είπε ότι συνεργάστηκαν πολλά υπουργεία μεταξύ τους.

«Από Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα για τους δικαιούχους, θα έχει μια πρόσβαση η κάθε οικογένεια σε ένα voucher 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο από 4-24 ετών και αφορά οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6000 ευρώ. Αφορά περίπου 325.000 οικογένειες και 560 νέους.

Μπορεί από σήμερα κάποιος να μπει στην πλατφόρμα, digital-access.gov.gr και να διαπιστώσει εάν είναι δικαιούχος, ενώ η διάθεση του Tablet ή του Laptop θα ξεκινήσει μια εβδομάδα μετά».

Πηγή: politisonline.com