Στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού δόθηκε έμφαση κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, με έξι υπουργούς της κυβέρνησής του, αρμόδιους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών της συνεπειών.

Με βάση τις προβλέψεις του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, στις οποίες έγινε ευρεία αναφορά στην αποψινή σύσκεψη, έως τα μέσα Μαρτίου στην Ιταλία η βρετανική παραλλαγή του ιού θα ανιχνεύεται στην πλειοψηφία των μολύνσεων από κορωνοϊό.

Ήδη στην φάση αυτή, αποτελεί το 30% των νέων κρουσμάτων της Covid 19. Πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρουν ότι σήμερα δεν έγινε ευθεία αναφορά στην δυνατότητα περαιτέρω ανοίγματος επιχειρήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πολλούς σχολιαστές, επιβεβαιώνεται η πρόθεση της κυβέρνησης Ντράγκι για υιοθέτηση απαγορεύσεων και προληπτικών μέτρων, σε τοπικό επίπεδο, σε περιοχές που καταγράφουν αύξηση των μολύνσεων.

Παράλληλα, οι ειδήμονες που συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση, φέρονται να επέμειναν στο ότι, πριν αποφασιστεί η όποια ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων προστασίας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πιθανές συνέπειες επί της δημόσιας υγείας.

Αύριο, ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, θα ενημερώσει το κοινοβούλιο για το πώς προτίθεται η νέα κυβέρνηση να ανανεώσει μέτρα και περιορισμούς που αφορούν τον κορωνοϊό, μετά την λήξη του ισχύοντος διατάγματος, στις 5 Μαρτίου.

Πηγή: politisonline.com