Τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά την πρόσκρουση του τουριστικού λεωφορείου με τους 47 Έλληνες επιβάτες στη μεταλλική μπάρα στο Βουκουρέστι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής , περιέγραψε το βράδυ της Δευτέρας ο οδηγός του οχήματος μέσω του δικηγόρου του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, o δικηγόρος μετέφερε τα όσα δήλωσε ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου:

«Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ. Δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανείς ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα, ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι εγώ, θα μπορούσα να είναι κάποιος άλλος. Αν δεν ήταν τόσο βαριά η μεταλλική μπάρα, δεν θα παθαίναμε τίποτα, θα ήμασταν ζωντανοί και θα περπατούσαμε στο Βουκουρέστι. Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη, όποτε με φωνάξουν, μπορώ κάτι άλλο να κάνω;».

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα στο Βουκουρέστι

Την ίδια στιγμή, τη σοκαριστική στιγμή της σύγκρουσης του του τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι στη μεταλλική μπάρα, κατέγραψε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δημοσιεύθηκε στη ρουμανική τηλεόραση.

Πρόκειται για το βίντεο το οποίο μελετούν οι ρουμανικές Αρχές, σύμφωνα με τις οποίες ο οδηγός, τελευταία στιγμή, αποφάσισε να αλλάξει πορεία για να περάσει κάτω από την γέφυρα, παρά τις προειδοποιητικές σημάνσεις.

Οι έρευνες για το GPS και οι εκτιμήσεις των ρουμανικών αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρουμανικές αρχές ερευνούν εάν ο οδηγός είχε χρησιμοποιήσει στο GPS κωδικοποίηση που αντιστοιχεί σε αυτοκίνητο και όχι σε λεωφορεία. Κάτι τέτοιο θα εξηγούσε γιατί άλλαξε από τη δεξιά στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και οδηγήθηκε επάνω στη μεταλλική μπάρα.

«Με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ». «Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί. Μετά που έγινε η τραγωδία μου είπε εγώ δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα», δήλωσε ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Ματθαίου μιλώντας στο Open.

«Έχουν γίνει 6-7 ατυχήματα στο ίδιο σημείο»

Παράλληλα επεσήμανε ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει 6 με 7 ατυχήματα και πως παλαιότερα περνούσαν φορτηγά και λεωφορεία χωρίς πρόβλημα.

«Οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό το κάνανε ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Αν ήταν πιο ανάλαφρη η κατασκευή δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα. Ο άνθρωπος λέει “εγώ έκανα ότι μπορούσα για να αποφύγω να μην γίνει. Φρενάρισα άμεσα”», δήλωσε ο κ. Ματθαίου.

Στη Ρουμανία ο γιος του Έλληνα που σκοτώθηκε

Ο γιος του 53χρονου Νίκου Χλοψιού που σκοτώθηκε στο δυστύχημα της Παρασκευής, κατέφθασε στο Βουκουρέστι, προκειμένου να αναγνωρίσει τη σωρό του πατέρα του στο INML (ιατροδικαστική υπηρεσία), όπως προβλέπουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Στη συνέχεια, ο γιος του θανόντος πρόκειται να ξεκινήσει τα τυπικά για τον επαναπατρισμό της σωρού.

Πηγή: politisonline.com