Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν στις δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι εμπορικοί δορυφόροι της Δύσης θα μπορούσαν να αποτελέσουν «νόμιμους στόχους» της Ρωσίας εφόσον έχουν εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Οι ΗΠΑ επισημαίνουν πως οποιαδήποτε επίθεση σε αμερικανικές υποδομές θα λάβει απάντηση. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν στοιχεία, τα οποία είπε ότι είναι γνωστά σε όλους, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιδιώκουν να αναπτύξουν τεχνολογίες κατά δορυφόρων.

Παράλληλα, από την πλευρά τους οι ΗΠΑ επιθυμούν την ανανέωση της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία καθώς υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ να διασφαλίσει την ανανέωση της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε ο Τζον Κέρμπι, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα συνέβαλε σε μείωση των τιμών των τροφίμων.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε επίσης πως οποιαδήποτε προσπάθεια της Ρωσίας να διαταράξει τη συγκεκριμένη συμφωνία θα συνιστούσε ακόμη μια απόπειρα «εργαλειοποίησης» αγαθών.

Πηγή: politisonline.com