Τις τελευταίες στιγμές του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-34 που συνετρίβη το βράδυ της Δευτέρας μπροστά από πολυκατοικία στην πόλη Γιεΐσκ, στη νότια Ρωσία, καταγράφει βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το μαχητικό βομβαρδιστικό απογειώθηκε από την πόλη Γιεΐσκ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, το βράδυ της Δευτέρα και λίγες στιγμές αργότερα συνετρίβη, «λούζοντας» με καύσιμα το πολυώροφο κτίριο και προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά. Συνολικά 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της συντριβής.

Και οι δύο πιλότοι κατάφεραν να εκτιναχθούν με ασφάλεια από το Su-34 προτού συντριβεί στο έδαφος, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η συντριβή είναι αναπόφευκτη. Βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail δείχνει τη στιγμή που πολίτες πλησιάζουν τον έναν από τους δυο πιλότους στο έδαφος. «Σας κατέρριψαν;» ρωτάει ένας από αυτούς, για να λάβει αρνητική απάντηση από τον πιλότο.

Ο Ρωσικός Στρατός είπε ότι ο κινητήρας του αεροσκάφους πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια της απογείωσής του για μια εκπαιδευτική πτήση. Άλλοι ισχυρίζονται ωστόσο ότι το Su-34 επρόκειτο να επιτεθεί στην Ουκρανία, γεγονός που εξηγεί και τα πυρομαχικά που μετέφερε και τα οποία εξερράγησαν κατά τη συντριβή.

Η πόλη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία βρέχεται από την Αζοφική Θάλασσα και ανήκει στην περιφέρεια Κρασνοντάρ, βρίκσεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και αντίκρυ στη Μαριούπολη.

Πηγή: politisonline.com