Αδιάκοπη θα είναι η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων και τις ημέρες του Πάσχα με μοναδική εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί δεν θέλουν να υπάρξουν καθυστερήσεις στο σχέδιο «Ελευθερία».

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολιασμών και για τις ηλικιακές ομάδες 30-39, και 40-49, η ανταπόκριση των πολιτών αυτών των ενεργών εργασιακά ανθρώπων, για να κάνουν το εμβόλιο αναμένεται να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και γι αυτό τα εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν ανοιχτά και Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, αλλά και από Δευτέρα του Πάσχα κανονικά πλέον.

Η πορεία των εμβολιασμών δεν επηρεάζεται ούτε από την Εργατική Πρωτομαγιά, που έχει οριστεί να τιμηθεί φέτος την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου, καθώς την 1η Μαΐου πέφτει το Μεγάλο Σάββατο. Μοναδικό ρεπό για τους ανθρώπους στους οποίους οφείλεται η ομαλή ροή του προγράμματος Ελευθερία, η Κυριακή του Πάσχα.

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών – Από Μ. Τετάρτη εμβολιάζονται 30άρηδες

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους με τη σειρά του εξήγησε χθες ότι, τα εμβολιαστικά κέντρα σύντομα θα διευρύνουν το ωράριο τους, πραγματοποιώντας εμβολιασμούς καθημερινά έως τις 22:00 μ.μ., περιλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινάει ο εμβολιασμός των 30αρηδων

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50-54 και τη

Μεγάλη Τρίτη για τις ηλικίες 30-39 ετών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Οι εμβολιασμοί σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία θα γίνουν με τα εμβόλια της AstraZeneca καθώς υπάρχει απόθεμα μετά τις ακυρώσεις που έχουν προηγηθεί, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές κατηγορίες 40-44 και 45-49.

Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για προγραμματισμό ραντεβού και για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών (αφορά περίπου 1,36 εκατ. άτομα) με τον εμβολιασμό τους να ξεκινάει από Μεγάλη Τετάρτη.

Πηγή: politisonline.com