Πυροβολισμοί σημειώθηκαν νωρίτερα κοντά στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας για ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης 30χρονος σεσημασμένος αλλοδαπός κακοποιός επιτέθηκε και τραυμάτισε με κατσαβίδι 35χρονη αστυνομικό. Η ένστολη αντέδρασε κάνοντας κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου, τραυματίζοντας τον 30χρονο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για τη ζωή της αστυνομικού, ούτε του δράστη. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στην Πανεπιστημιούπολη
Λίγο μετά τις 11:00 η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση:

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει το επεισόδιο στην Πανεπιστημιούπολη
Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε λίγο μετά το περιστατικό με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψε όσα έγιναν.
«Ολα ξεκίνησαν στις 6:00 το πρωί όταν έφτασαν οι δυνάμεις της αστυνομίας στις εστίες καθώς πρέπει να είχαν πληροφορία για εμπόριο και χρήση ναρκωτικών. Εκκένωσαν όλα τα δωμάτια στις εστίες και στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη ενός ατόμου από τις εστίες. Δεν γνωρίζουμε αν έμενε στις εστίες ή αν τις είχε επισκεφτεί. Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκε μέχρι μέχρι την πύλη Ζωγράφου και εκεί ακούστηκαν πυροβολισμοί».

Αυτή την ώρα οι φοιτητές έχουν οδηγηθεί εκτός των εστιών, καθώς η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται.

Πηγή: politisonline.com