Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο Βύρωνα, στο τέρμα της οδού Κλεισούρας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Πυροσβεστικού Σώματος, λίγο μετά τις 16:00, το μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

«Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πλέον, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή κατοικημένη περιοχή», τόνισε συγκεκριμένα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, βρίσκονται στο σημείο και συντονίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
Οι δυνάμεις, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενισχύθηκαν λίγο μετά τις 15:00.

Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ.

Την ίδια ώρα, στην κατάσβεση συνδράμουν από αέρος πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Στην περιοχή υπάρχουν κατοικίες αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται.

Καπνός «σκέπασε» την περιοχή
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καπνός από τη φωτιά στον Βύρωνα έχει καλύψει μεγάλος μέρος του αττικού ουρανού, ενώ οι φλόγες είναι ορατές από πολλές περιοχές.

Μάλιστα, η φωτιά πλησίασε το στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ζήτημα.

Η αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τη φωτιά, με ντουντούκες.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Η αστυνομία, για να διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας αρκετών δρόμων.

Σε διακοπή κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Βύρωνα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Αναστάσεως από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου, στην οδο Αρχιεπ. Αθηνών Χρυσοστόμου από Λ. Αλίμου-Κατεχάκη στο ρεύμα προς το στρ. Σακέτα, στη Λεωφόρο Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Αλίμου-Κατεχάκη και στην Εθν. Αντίστασης από το ύψος της συμβολής της με Λ. Αλίμου-Κατεχάκη (Καλοπούλα).

Πηγή: politisonline.com