Μερικές ιδιαίτερα ξεχωριστές στιγμές, στα πλαίσια ενός άκρως χριστουγεννιάτικου κλίματος, έζησαν το απόγευμα της Τρίτης, οι μικροί ασθενείς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Οι πραγματικοί ήρωες της ζωής, που δίνουν από πολύ νωρίς την πιο σημαντική μάχη, είχαν μια ευχάριστη έκπληξη!

Άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ κατέβηκαν από την οροφή του κτιρίου με σχοινιά, χτύπησαν τα παράθυρα στα δωμάτια των παιδιών και τους προσέφεραν μπαλόνια και δώρα.

Παράλληλα, από τον γερανό της Πυροσβεστικής ο Άγιος Βασίλης ευχήθηκε στα παιδιά και στις οικογένειές τους «Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές», ενώ η Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος έπαιζε όμορφες μελωδίες δημιουργώντας μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

11

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη επεσήμανε, μέσω διαδικτύου, τα εξής: «Ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες και τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία η αγάπη για τα παιδιά καταφέρνει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να μας φέρει όλους κοντά! Να ζεστάνει τις καρδιές μας, να χαρίσει ελπίδα και χαμόγελα!

Η όμορφη έκπληξη που με τόσο νοιάξιμο, κόπο και προσπάθεια διοργανώσατε κατάφερε να φέρει στην Ογκολογική μας Μονάδα το πνεύμα των Χριστουγέννων! Χαρίσατε σε όλους μας και το πολυτιμότερο δώρο: Να δούμε τη λάμψη στα μάτια των παιδιών μας, που μέσα από τα παράθυρά τους θαύμασαν τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ να γίνονται πραγματικοί ήρωες σκαρφαλώνοντας στο κτίριο!

Όλα αυτά υπό τους ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος που με τις όμορφες μελωδίες της κατάφερε να μας κάνει να νιώσουμε πραγματικά Χριστούγεννα! Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε αυτό για εμάς. Κρατώ μέσα στην καρδιά μου τις μαγικές στιγμές που ζήσαμε, όταν το 2017 βρεθήκατε πάλι εδώ στο πλευρό των μικρών μας ασθενών! Φέτος όμως που όλα είναι διαφορετικά τέτοιες πράξεις αγάπης και ανθρωπιάς αποκτούν άλλη αξία».

13

Για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, μαζί με άντρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και την ΕΜΑΚ, με το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και την πρόεδρό του Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

14

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Πηγή: politisonline.com