Συγκλονιστικές είναι εικόνες που έρχονται στο φως από την επιχείρηση του Λιμενικού στην Κρήτη, μετά την πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους σήμερα το πρωί στη θάλασσα που ως αποτέλεσμα είχε ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες να ανασυρθεί νεκρός.

To μονοκινητήριο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν τα δύο άτομα, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Κακό ‘Ορος του Ηρακλείου. Λίγα λεπτά πριν είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της πόλης. Ο ένας είχε τις αισθήσεις του, ο δεύτερος ωστόσο παρά τις προσπάθειες των διασωστών που του έκαναν ΚΑΡΠΑ, δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ο ένας εκ των δύο, ένας 62χρονος Ινδονήσιος, ήταν ήδη νεκρός όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία στήθηκε στις δέκα περίπου το πρωί. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο άτομο, έναν 32χρονο Νοτιοαφρικανό, βρίσκεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον διοικητή Κωνσταντίνο Τερζάκη.

Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη

Στο συγκλονιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα οι δύο επιβαίνοντες φαίνονται να ανασύρονται μέσα από τη θάλασσα, ενώ λίγο πιο δίπλα το μονοκινητήριο αεροσκάφος φαίνεται να βυθίζεται αργά αργά.

Το αεροπλάνο είχε προορισμό την Αίγυπτο και κατέπεσε λίγα μέτρα μετά την απογείωσή του από τον Αερολιμένα Ηρακλείου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης», το αεροσκάφος μόλις απογειώθηκε εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να καταλήξουν στα αιτία του δυστυχήματος.

Πηγή: politisonline.com