Σε δηλώσεις προέβησαν οι πρόεδροι των Ρομά, μετά τη σημερινή απολογία του αστυνομικού και την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό του, επειδή πυροβόλησε 16χρονο.

Συγκεκριμένα, μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος» Παναγιώτης Σαμπάνης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας.

Ο πρώτος μίλησε για προσπάθεια συγκάλυψης και ο δεύτερος τόνισε ότι δεν αποδέχονται την απόφαση.

Ζήτησαν επίσης από τους Ρομά να επιστρέψουν σπίτια τους χωρίς να δημιουργήσουν επεισόδια.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά Βασίλης Πάντζος ανέφερε: «Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη. Σήμερα δεν γίνεται δική, σήμερα δεν είναι δικαστήριο, είναι ανακριτική διαδικασία. Η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια, θα γίνουν δικαστήρια, εφετεία, Άρειος Πάγος και μπορεί να χρειαστεί να πάει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας…είμαστε εδώ για να μην ξεφύγει η κατάσταση και να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη».

Η πρώτη αντίδραση από το δικηγόρο της οικογένειας

Αμέσως μετά την απόφαση για τον κατ’ οίκον περιορισμό του κατηγορούμενου ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόφιλος Αλεξόπουλος, δήλωσε:

«Υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με το αποτέλεσμα της ανακρίσεως, αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος. Τη διαφωνία αυτή θα την επιλύσει το δικαστικό συμβούλιο. Θα εισφέρουμε οποιοδήποτε νέο αποδεικτικό στοιχείο έχουμε, προκειμένου να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας».

Πηγή: politisonline.com