Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε  σήμερα ο Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής σε τρίτη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Πούτιν να συμβάλει στη «μείωση των εντάσεων» και του πρότεινε να συναντηθούν «σε μια τρίτη χώρα» εντός των επόμενων μηνών ώστε «να οικοδομήσουμε μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία».

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντά της απέναντι στις ενέργειες της Ρωσίας, όπως στις κυβερνοεπιθέσεις και την παρέμβαση σε εκλογές.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τον έλεγχο των εξοπλισμών και την ασφάλεια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του «για την αιφνιδιαστική συγκέντρωση ρωσικών μονάδων στην κατεχόμενη Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία». Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.Πηγή: politisonline.com