Προθεσμία 15 ημερών ζήτησε και πήρε ο Πέτρος Φιλιππίδης από τον Εισαγγελέα, προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Ο ίδιος δεν εμφανίσθηκε στην Εισαγγελία και ενώπιον του Εισαγγελέα παρέστη μέσω συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου, που εκπροσωπεί τον  ηθοποιό, όπως ο ίδιος επέλεξε να μην εμφανιστεί, καθώς έχει αυτό το δικαίωμα σε αυτό το στάδιο της έρευνας.

Έτσι, αφού μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, μετά από καταγγελίες τριών γυναικών για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, σε δύο εβδομάδες θα δώσει τις εξηγήσεις του. Από τις εξηγήσεις του ηθοποιού, αλλά και από τις μαρτυρίες και τα υπόλοιπα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία θα κριθεί εάν ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι.

Οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη έφτασαν στην Εισαγγελία μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, στο πλαίσιο της έρευνας για το ελληνικό #me_too.

Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει περιγράψει στον εισαγγελέα ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό το 2008, μέσα στο θέατρο όπου είχε πάει για να αναζητήσει δουλειά.

Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρωταγωνιστή το 2010 στο καμαρίνι του. Όπως έχει καταγγείλει, είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους στο θέατρο, εκείνος αποπειράθηκε να τη βιάσει και τελικά μετά από πάλη κατάφερε να του ξεφύγει.

Η τρίτη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι το 2014, ύστερα από επαγγελματική συνάντηση, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε ένα απόμερο σημείο και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Πηγή: politisonline.com