Από αύριο η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE, ποσό το οποίο θα ενισχύσει επιχειρήσεις αλλά και εργαζομένους, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η ίδια εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή και την αισιοδοξία της για τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Έχουμε λοιπόν μία ευρεία λίστα εμβολίων, πολλούς διαφορετικούς υποψηφίους και είμαι πεπεισμένη ότι ορισμένα από αυτά θα είναι αποτελεσματικά εμβόλια. Περνάμε δύσκολα τώρα, πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Ανέφερε μάλιστα ότι από αύριο η χώρα μας θα έχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο ποσό του προγράμματος SURE, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά επιχειρήσεις αλλά και εργαζομένους που επλήγησαν από την πανδημία.

Από αύριο η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE-Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό

«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE. Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δισ. ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι να πεις στις υγιείς οι εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά» υπογράμμισε, ενώ σε σχέση με την εκταμίευση των χρημάτων του ΝextGenerationEU η κ. Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε NEXTGENERATION EU, συνολικά σε 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα αλλά επίσης για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη».

Πηγή: politisonline.com