Ακραίες προκλήσεις και ασύστολα ψεύδη κατά της Ελλάδας, επιστρατεύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, θέτοντας τους στόχους και τις επιδιώξεις της Άγκυρας για το νέο έτος.

Κατηγορεί την Αθήνα ως «παραβάτη», αξιώνοντας αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και προσθέτει πως η Τουρκία θέτει το θέμα της ελληνικής … παραβατικότητας στη διεθνή κοινότητα, με επιστολές προς τον ΟΗΕ.

Για την Ανατολική Μεσόγειο, διαμηνύει πως η Άγκυρα έχει νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. «Σε αυτή την υφαλοκρηπίδα, όπου έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα, οι δραστηριότητες υδρογονανθράκων συνεχίζονται με σκάφη σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων υπό τουρκική σημαία», τονίζεται.

Η Άγκυρα επαναφέρει τα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη και κατηγορεί την Αθήνα για «καταπιεστικούς» νόμους και «πολιτικές εκφοβισμού» σε βάρος τους.

Σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας και ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει συνεχώς πως «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η Άγκυρα διαθέτει πολιτική βούληση για την επίλυση των προβλημάτων κάτι που έχει επισημάνει και στις συναντήσεις με την ελληνική πλευρά.Προκαλεί ξανά η Τουρκία:

Πηγή: politisonline.com