Πυρά κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αναφορικά με τις δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας τον ότι «σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Mylliet, ο Ομέρ Τσελίκ κατά τη διάρκεια ομιλίας του επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «η κατηγορία του για τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έθνος μας με εξαιρετικά φανατικό τρόπο θα γραφτεί στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας και ασέβειας», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έδωσε την απαραίτητη απάντηση.

«Δεν ήρθε για να διαπραγματευτεί, αλλά για να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις. Όλος ο κόσμος είδε τη συμπεριφορά του αλλά και ποιος έχει θετική διάθεση και θέλει να διαπραγματευτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως αντίθετα εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία με την Ελλάδα και με σεβασμό στις μεθόδους διαπραγμάτευσης.

Σχολίασε μάλιστα ότι για πρώτη φορά, είδαμε έναν υπουργό να μιλά όχι για την κυριαρχία της χώρας του αλλά για την ΕΕ. Παράλληλα, ο Τσελίκ επέκρινε τη στάση της χώρας μας απέναντι στους αιτούντες άσυλο και υπογράμμισε ότι «επισήμως άνδρες της ελληνικής ακτοφυλακής θέλησαν να βάλουν την υπογραφή τους σε μια σφαγή, ρίχνοντας βενζίνη και προσπαθώντας να κάψουν» πρόσφυγες και πως τους σταμάτησε η τουρκική ακτοφυλακή και κατηγόρησε τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ότι σιωπούν.Πηγή: politisonline.com