Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη για ακόμη μία φορά σε προκλητικές δηλώσεις, αναφερόμενος στις αξιώσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστώντας σαφές, όπως μεταδίδει το Anadolu, ότι η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει.

Ειδικότερα, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Άγκυρα, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι η Τουρκία είναι στη θέση να παίρνει τις αποφάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η αποφασιστική της στάση παραμένει αμετάβλητη. Δεν είναι δυνατός κανένας συμβιβασμός για την Τουρκία στην Ανατολή Μεσόγειο, τόνισε, σύμφωνα με  το Anadolu.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην προσέγγιση με το Κάιρο και απευθυνόμενος κυρίως στο συναίσθημα του αιγυπτιακού λαού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οι δύο χώρες θα βρουν κοινό τόπο. «Αναφορικά με την Αίγυπτο, δεν νομίζω πως ο λαός της Αιγύπτου θα είναι εναντίον μας. Πιστεύω πως πρόκειται για ένα προσωρινό λάθος», είπε σχετικά με τις σημερινές κακές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Προσέθεσε δε ότι και η Σαουδική Αραβία έχει κάνει μία θετική στροφή προς την Τουρκία. «Η Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί κοινή άσκηση με την Ελλάδα, αλλά υπάρχει και μία νέα εξέλιξη, ζήτησε (οπλισμένα) drones από την Τουρκία», υπογράμμισε.Πηγή: politisonline.com