Ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, προτείνει να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με self test και να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους, δεδομένου ότι ο συνδυασμός μέτρων που ισχύει αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «πρόβλεψή μου είναι ότι αν μείνουμε στην Αθήνα, και στις άλλες μεγάλες πόλεις, και δεν πάμε στα χωριά μας, θα αυξηθούν τα κρούσματα, κανείς δε θα μείνει στο δικό του σπίτι, αντί για αυτό θα βρεθούμε παρέες, συγγενείς, φίλοι μέσα στα διαμερίσματα αντί στα χωριά σε εξωτερικούς χώρους να γιορτάζουμε το Πάσχα και τις χρονιάρες μέρες».

 «Ναι» στις μετακινήσεις με χρήση self test

Ο κ. Βασιλακόπουλος πρότεινε να επιτραπούν οι μετακινήσεις με χρήση self test. «Αν κάνουμε συμφωνία ειλικρίνειας πολιτών – κυβέρνησης γίνει self test Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη από τον καθένα μας και όσοι είναι θετικοί είναι ειλικρινείς και δε φύγουν τότε η κοινωνία θα αραιώσει και η μετάδοση θα μειωθεί.Το ωράριο δεν τηρείται», υπογράμμισε.

«Τα μέτρα της καραντίνας έχουν ως στόχο να μειωθούν οι ανθρώπινες επαφές. Όταν οι ανθρώπινες επαφές δεν μειώνονται πρέπει καταλάβουμε το μήνυμα, να αλλάξουμε λίγο μείγμα μέτρων. Ότι ήταν αποτελεσματικό πιο παλιά δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό τώρα.

Είναι αδιέξοδο αν πάει η αστυνομία να διαλύσει αυτά τα κορωνοπάρτι σε ένα απ’ όλα, σε ένα να υπάρξει αντίδραση από τους νεαρούς θα προκληθούν επεισόδια την επόμενη μέρα θα έχουμε διαδηλώσεις κατά των επεισοδίων και το υγειονομικό αποτέλεσμα θα χαθεί από τις διαδηλώσεις της επόμενης μέρας. Θα έχουμε αδιέξοδο», προσέθεσε ο καθηγητής.

Πηγή: politisonline.com