«Υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική», προειδοποίησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας σήμερα στο OPEN σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η κ. Λινού μίλησε παράλληλα για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, αλλά και για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, εκφράζοντας την εκτίμησή της και για το πότε θα τελειώσει οριστικά η πανδημία.

«Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι μέσα στο 2021 αυτή η κατάσταση θα τελειώσει. Πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά, αλλά και από την ευχέρεια να αποκτήσουμε εμβόλια», ανέφερε. Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή και έκανε λόγο για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως η Ρομά, συμπληρώνοντας ότι η πολιτεία πρέπει να δώσει την προσοχή της προς αυτές.

«Φοβάμαι ότι η κατάσταση στην Αττική μπορεί να ξεφύγει. Φοβάμαι ότι υπάρχει κίνδυνος. Συμφωνώ ότι το χειμώνα έχουμε περισσότερα κρούσματα, όχι επειδή ο ιός έχει αλλάξει, αλλά επειδή είμαστε σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται. Να βγαίνουμε και να ανοίγουμε στην προσωπική και εργασιακή μας ζωή», προσέθεσε.

Άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια

Η κ. Λινού εξήγησε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και να μην υπάρχει ενιαία τακτική. Όπως ανέφερε θα πρέπει να ανοίξουν όσα έχουν λίγα παιδιά, όσα βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, υπογραμμίζοντας ότι όταν επαναλειτουργήσουν  θα πρέπει να αυξηθούν οι ώρες στα διαλείμματα για να μένουν τα παιδιά έξω μεγαλύτερη ώρα και να αερίζονται οι τάξεις.Πηγή: politisonline.com