Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πραγματοποίησαν την πρώτη τους κοινή διαδικτυακή εμφάνιση από το σπίτι τους στην Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ, με αφορμή μια συζήτηση ακτιβιστών που επιθυμούν να βελτιώσουν τον ψηφιακό κόσμο για τη νέα γενιά.

Το ζεύγος εμφανίστηκε από τη νέα του κατοικία, σε ένα μισάωρο βίντεο – τηλεδιάσκεψη με ηγέτες από το καταπίστευμα της Κοινοπολιτείας της βασίλισσας, με κεντρικό θέμα συζήτησης το ψηφιακό περιβάλλον και όσα θα αντιμετωπίσουν οι νέοι στο διαδίκτυο.

Τι ανέφερε ο πρίγκιπας Χάρι για τους στόχους της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για τους στόχους της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ, στην μοντέρνα Κοινοπολιτεία, όπου οι νέοι άνθρωποι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ειδικά στο ολοένα μεταβαλλόμενο ψηφιακό τοπίο.

Συγκεκριμένα επεσήμανε:

«Νομίζω πως όλα όσα ήθελε να επιτύχει η γιαγιά μου όταν ανέλαβε αυτή τη μεγάλη ευθύνη, τα κατάφερε.Το να σας ακούω και να ξέρω το φάσμα στο οποίο εκτείνεται η Κοινοπολιτεία, σας κάνει τον ορισμό της Κοινοπολιτείας του 21ου αιώνα και τι σημαίνει να είναι κανείς μέρος της. Είστε εκεί, για την ισότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό και την δικαιοσύνη».

Μέγκαν Μαρκλ: Η διανοητική και συναισθηματική ευεξία όλων είναι ίσως πιο ευάλωτη από οποτεδήποτε άλλοτε

Με τη σειρά της η Μέγκαν Μαρκλ, μιλώντας για τον τρόπο που η πανδημία του COVID-19 οδήγησε τους ανθρώπους να συνδεθούν διαδικτυακά, ανέφερε τα εξής:

«Η διανοητική και συναισθηματική ευεξία όλων είναι ίσως πιο ευάλωτη από οποτεδήποτε άλλοτε, ειδικά με τον Covid και την εξάρτηση στις συσκευές αυτή την περίοδο, εξαιτίας της έλλειψης διαπροσωπικής επαφής. Οι άνθρωποι θα είναι συνδεδεμένοι περισσότερο από ποτέ για να νιώσουν μέρος της κοινωνίας».

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στις ψηφιακές πλατφόρμες τόνισε: «μπορεί κανείς είτε να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους να είναι σκληροί ή να τους μάθει να είναι ευγενικοί. Είναι τόσο απλό».

Τα πρώτα πλάνα  από το σπίτι του ζεύγους στη Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ

Το ζεύγος, αφού αποδεσμεύθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα, αγόρασε σπίτι στην Σάντα Μπάρμπαρα τον ΗΠΑ, το οποίο αποτελεί πλέον τη μόνιμη κατοικία τους.

Πηγή: politisonline.com