Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε να καταστρέψει τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Patriot που αποστέλλονται στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι είναι «100% σίγουρος» ότι οι δυνάμεις του μπορούν να «ξεφορτωθούν» το αντιαεροπορικό σύστημα αξίας έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε δηλώσεις που έκανε, ο Πούτιν δεν φάνηκε να ανησυχεί, όταν ρωτήθηκε για το νέο σύστημα αεράμυνας που θα παραδώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.

«Φυσικά και θα το καταστρέψουμε, 100 τοις εκατό!», είπε αρχικά ο Πούτιν και συνέχισε: «Λέγεται ότι τα συστήματα Patriot μπορεί να σταλούν στην Ουκρανία. Ας το κάνουν, εμείς θα τα ξεφορτωθούμε».

Ο Πούτιν κατηγόρησε, στη συνέχεια, τους «γεωπολιτικούς αντιπάλους της χώρας του (ότι) στοχεύουν να διαλύσουν τη Ρωσία, την ιστορική Ρωσία».

Χρησιμοποίησε την έννοια της «ιστορικής Ρωσίας» για να υποστηρίξει ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένας λαός – υπονομεύοντας την κυριαρχία του Κιέβου και δικαιολογώντας τη 10μηνη επίθεσή του στην Ουκρανία. «Διαίρει και βασίλευε, αυτό προσπαθούσαν πάντα να επιτύχουν και εξακολουθούν να προσπαθούν να το κάνουν. Αλλά ο δικός μας στόχος είναι διαφορετικός: είναι να ενώσουμε τον ρωσικό λαό», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνησή του ενεργεί «προς τη σωστή κατεύθυνση… προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολιτών μας, του λαού μας».

Πηγή: politisonline.com