Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, κατέστησε σήμερα σαφές ότι «οι Πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους, μέσα στον Ιούνιο, όπως και πέρυσι».

Μιλώντας στο Mega, η κ. Μακρή σημείωσε ότι προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων, τονίζοντας μάλιστα ότι μόλις οι επιδημιολόγοι δώσουν το πράσινο φως τα πάντα είναι έτοιμα προκειμένου να αρχίσει και πάλι η δια ζώσης εκπαίδευση.

«Όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν κλειστά περισσότερο χρόνο κλειστά. Γι’ αυτό και για άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, σημείωσε ότι αυτές θα διεξαχθούν στην ώρα τους «μέσα στον Ιούνιο, όπως έγιναν και πέρυσι», χωρίς, όμως, να αναφέρει μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών-Τεστ σε μαθητές και καθηγητές μια φορά την εβδομάδα

Παράλληλα, είπε ότι υπάρχει σχεδιασμός για διεξαγωγή τεστ σε μαθητές και καθηγητές μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα. «Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί. Αν κάποιος βρίσκεται θετικός στον ιό, ενδεχομένως να πραγματοποιεί επαναληπτικό τεστ σε δημόσια δομή υγείας».

Η υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι το υπουργείο ζήτησε και πέτυχε να υπάρχει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αλλά και των παιδιών και του βοηθητικού προσωπικού σε αυτά και έκανε λόγο για συνεννόηση που υπάρχει με το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε αδιάθετες δόσεις να αξιοποιούνται σε εκπαιδευτικούς.

Voucher 200 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό

Όσον αφορά δε το voucher των 200 ευρώ για τους μαθητές, η υφυπουργός τόνισε πως «το ότι θέλουμε όλος ο μαθητικός πληθυσμός να αποκτήσει τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν σημαίνει ότι η τηλεκπαίδευση θα μείνει. Αλλά αλίμονο αν ψηφιακά δεν βοηθήσουμε αυτό το κεκτημένο που αποκτήθηκε λόγω πανδημίας, να βελτιωθεί και να παραμείνει ως ένα όπλο». Σχετικά, δε με τα κριτήρια του voucher, υποστήριξε ότι δεν έγινε αδικία. «Προτιμήθηκαν οι περισσότερο αδύνατοι οικονομικά, και αφού υπάρξει περιθώριο θα επεκταθεί και σε άλλους, οι οποίοι χωρίς να είναι τόσο αδύναμοι, έχουν εξίσου μεγάλη ανάγκη».

Πηγή: politisonline.com