Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, δεδομένης της συνεχούς αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, ανέλυσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού.

Επεσήμανε δε ότι υπάλληλοι και πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Σχετικά με τους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία. Τέλος εργαζόμενοι , οι γιατροί των οποίων, επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο, θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους με ειδική άδεια.

«Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν εξετάζεται επέκταση ανάλογων μέτρων και στον ιδιωτικό τομέα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως «είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα και θα το παρακολουθήσουμε».

Πηγή: politisonline.com