Η ανακοίνωση της Κομισιόν ότι θα αρχίσει η εκταμίευση  των 2,7 δισ. ευρώ, που αναλογούν στην Ελλάδα, από το πρόγραμμα SURE, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφεραν ανακούφιση στην κυβέρνηση, την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Οι πόροι αυτοί, – που θα λάβει η Ελλάδα ως δάνειο βέβαια–, ανέρχονται στα 2,7 δισ. ευρώ, ποσό που είναι υψηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Τα κοινοτικά κονδύλια θα διατεθούν για να χρηματοδοτηθούν μέτρα διατήρησης των θέσεων απασχόλησης που ήδη εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάρτιο και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται τους επόμενους μήνες.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ ανά μήνα και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος «Συν-Εργασία». Η εκταμίευση των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί σε δόσεις και θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, για τη στήριξη των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων καθώς και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, από τον Μάρτιο έως και σήμερα έχουν καταβληθεί κεφάλαια ύψους 1,56 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν αποζημιώσεις ειδικού σκοπού αλλά και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών.

Αυτά τα μέτρα λοιπόν, όπως επίσης και η επέκτασή τους για τους επόμενους μήνες, θα καλυφθούν από τα κοινοτικά κονδύλια του SURE ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Πηγή: politisonline.com