Για 6 ολόκληρους μήνες στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ είχαν γίνει η σκιά του 52χρονου «τραπεζίτη» μεγαλεμπόρων ναρκωτικών που συνελήφθη στις 31 Μαΐου.

Ο συλληφθείς, με καταγωγή από την Αλβανία και ελληνική υπηκοότητα, φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση 250 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε 10 μήνες, που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών, καθώς η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι ελληνικές Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα, έπειτα από επαφή που είχαν με τις ολλανδικές, οι οποίες μετά από συλλήψεις συνεργών του στη χώρα, κατάφεραν και «έσπασαν» κρυπτογραφημένες συνομιλίες της οργάνωσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιήσουν τον 52χρονο Μ.Α.Σ.

Σε αυτές τις συνομιλίες φέρεται να ήταν καταχωρημένος με κωδική ονομασία. Ο 52χρονος χρησιμοποιούσε προηγμένο πρόγραμμα κρυπτογράφησης στις δραστηριότητές του, το οποίο χρησιμοποιείται από καρτέλ ναρκωτικών και σκιώδεις τραπεζίτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να ήταν ηγετικό στέλεχος, το οποίο ζούσε και δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας επί σειρά ετών, έχοντας όμως χαμηλό προφίλ και ήσυχη ζωή ενώ δεν είχε συλληφθεί στο παρελθόν.

Ο «τραπεζίτης» των μεγαλεμπόρων ναρκωτικών δεν έφερε αντίσταση κατά τη σύλληψή του

Σε ανακοίνωση της η Europol, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο 52χρονος ήταν «διαβόητος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που καθαρίζει τα βρώμικα χρήματα των κορυφαίων εγκληματιών του κόσμου, συνελήφθη στις 31 Μαΐου στην Αθήνα στην Ελλάδα. Η σύλληψή του έγινε μετά από μια μακρά έρευνα από την Ολλανδική Αστυνομία για τις δραστηριότητες αυτού του παράνομου τραπεζίτη που δραστηριοποιείται στην Ολλανδία. Ο άνδρας είναι ύποπτος για την ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε εκατομμύρια ευρώ σε μηνιαία βάση για εγκληματίες».

Η σύλληψη του από το ΣΔΟΕ, έγινε μετά τον εντοπισμό του από φορολογικές βάσεις, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στη πολυτελή κατοικία του, στη περιοχή της Γλυφάδας, χωρίς να φέρει αντίσταση.

Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν στο iefimerida.gr πως είχε ιδρύσει εταιρεία real estate, που φέρεται να λειτουργούσε ως «βιτρίνα», έχοντας ο ίδιος το 99% των μετοχών. Σε αυτήν, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, ανήκε τόσο το ακριβό διαμέρισμα όπου ζούσε στη Γλυφάδα όσο και κάποια διαμερίσματα που είχαν αγοραστεί σε Δάφνη και Ηλιούπολη.

Η «δουλειά» του 52χρονου ήταν να διακινεί μαύρο χρήμα των καρτέλ ναρκωτικών (κυρίως με έδρα την Ολλανδία και το Βέλγιο), χωρίς όμως να είχε δει τις ουσίες. Έδινε, ωστόσο, κατευθύνσεις στους «κούριερς» των χρημάτων από πού να πάνε να πάρουν χρήματα και πού να τα πάνε.

Τα ψηφιακά πειστήρια που βρέθηκαν στο σπίτι του και συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και η συσκευή που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM, έχουν ήδη σταλεί στην Ολλανδία για εργαστηριακή εξέταση, μετά από έγκριση που δόθηκε από τις δικαστικές Αρχές, ενώ αναμένεται και η έκδοση του ίδιου.

Πηγή: politisonline.com