Στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε, άμα τη ανεύρεσή της, το Σάββατο η 10χρονη Μαρκέλλα. Το κορίτσι βρέθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, (οι αρχικές πληροφορίες, ανέφεραν γυναίκα, αλλά τελικά επρόκειτο για έναν κύριο, που αναγνώρισε το κοριτσάκι, ενώ έπινε έξω τον πρωινό καφέ του, αλλά και για μία κυρία, που κράτησε το κορίτσι μέχρι εκείνος να σπεύσει να ειδοποιήσει τις αρχές ), αφού αναγνώρισε πως επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της.

Κατά την ίδια μαρτυρία, το κορίτσι περιπλανιόταν προσπαθώντας να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει όμως 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

Επί τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία παρέλαβε το κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αίσια έκβαση της περιπέτειας της κόρης της. Η ίδια ανέφερε ότι η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και ότι θα εξεταστεί από ψυχολόγους.

Όπως έγινε γνωστό, δε, από αστυνομικές πηγές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων για να «φωτίσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε, αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων, ποια είναι αυτά τα πρόσωπα και εάν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους, ποινικά αδικήματα.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, πως κάποιοι άφησαν το παιδί, φοβούμενοι να προχωρήσουν τα όποια σχέδιά τους, μετά τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε βεβαίως το θέμα μιας τέτοιας εξαφάνισης.

Τι λέει ο άνθρωπος που βρήκε την 10χρονη Μαρκέλλα στην Καλαμαριά

Χαρακτηριστικό είναι πως η μικρούλα, όταν ο άνθρωπος, που την εντόπισε και έσπευσε να την βοηθήσεις, καλούσε ως όφειλε την αστυνομία, εκείνη τρομαγμένη και με παιδική αφέλεια, του ζήτησε να μην το κάνει, γεγονός που ίσως υποδηλώνει την εμπλοκή οικείων στην υπόθεση, είτε απλώς δείχνει τον εκφοβισμό, που ίσως έχει υποστεί το παιδί.

«Σε πρώτη φάση μου είπε «Μην παίρνετε το 100», αναφέρει ο άνδρας που είδε τη μικρή Μαρκέλλα, σχετικά με το τι είπε εκείνη, όταν αντιλήφθηκε ποια είναι, στο thestival.gr.

Ο Γιώργος Οικονόμου, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι ο άνθρωπος που βρήκε την 10χρονη Μαρκέλλα μπροστά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Μαρκέλλα ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να μην ενημερώσει την Αστυνομία.

“Έτρωγα το πρωινό μου και το κοριτσάκι αυτό με τη σχολική τσάντα, ερχόταν από το βάθος από το Μέγαρο Μουσικής. Έδειχνε κουρασμένο κάπως, έτσι όπως την είδα με τη σχολική τσάντα, τη σταμάτησα και της είπα δεν έχει σχολείο σήμερα, πού πας. Μου απάντησε ότι ήθελε να πάει σπίτι. Την ρώτησα που μένει και μου είπε στην οδό Καισαρείας. Εγώ είχα δει στην τηλεόραση το Amber Alert. Την ρώτησα πώς τη λένε, μου είπε Μαρκέλλα και επειδή το Μαρκέλλα μου είχε αποτυπωθεί, την σταμάτησα. Περνούσε μια φίλη μου και της είπα να της κάνει παρέα μέχρι να πάρω το 100. Το κοριτσάκι σε πρώτη φάση μου είπε να μην πάρω το 100. Τώρα αυτό τι σημαίνει δεν ξέρω. Ας το βρει η αστυνομία αυτό” περιέγραψε ο άνθρωπος που αναγνώρισε το κορίτσι και έπαιξε καίριο ρόλο στην διάσωσή του.

Δείτε το Video:

Η συνέχιση των αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ήδη την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης, που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη της. Σύμφωνα με την κατάθεσή του ανήλικου, μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε το όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει.

Η εξαφάνισή της, που απασχόλησε τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο, προκάλεσε την κινητοποίηση και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που ενεργοποίησε επείγουσα ανακοίνωσή αναζήτησης της μαθήτρια του Δημοτικού.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τις Αρχές, συμμετείχε πλήθος εθελοντών ενώ η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες κοινοποιήσεις, ενώ διερευνάται ενδελεχώς και από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, Φως στο Τούνελ, που το βράδυ της Παρασκευής αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της, στην αναζήτηση της μικρούλας και των συνθηκών της εξαφάνισής της.

Πηγή: politisonline.com