Τους 17 έχουν έφτασαν οι νεκροί από δυστυχήματα που σχετίζονται με την ιστορικών διαστάσεων κακοκαιρία η οποία πλήττει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το Sky News.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε μια τεράστια καραμπόλα 46 οχημάτων στο Ohio Turnpike, έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με διόδια στο Οχάιο, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το NBC News, χρησιμοποιήθηκαν πούλμαν για να μεταφερθούν οι επιβάτες των εμπλεκόμενων οχημάτων σε εγκαταστάσεις με θέρμανση στην περιοχή, η οποία καταγράφει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες τα τελευταία 24ωρα. Στη συνέχεια ξεκίνησε η χρονοβόρα διαδικασία της απομάκρυνσης των οχημάτων, προκειμένου ο δρόμος να ξανά ανοίξει.

Το προσωρινό κλείσιμο του Ohio Turnpike ήταν ένα από τα προβλήματα στις συγκοινωνίες που προκλήθηκαν χθες σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.

Κλειστοί αυτοκινητόδρομοι και ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων έκαναν εξαιρετικά δύσκολες τις μετακινήσεις εκατομμυρίων πολιτών, μερικές ώρες πριν τα Χριστούγεννα.

Ο «κυκλώνας-βόμβα», σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS), προκάλεσε σημαντικές χιονοπτώσεις, ισχυρές ριπές παγωμένων ανέμων και θερμοκρασίες που κατά τόπους έφτασαν τους -48 βαθμούς Κελσίου, ικανές να μεταμορφώνουν σε μια στιγμή το βραστό νερό σε σταγονίδια πάγου.

Χθες το πρωί, έκτακτες προειδοποιήσεις και εκκλήσεις για να δείξουν προσοχή είχαν εκδοθεί για περισσότερους από 240 εκατομμύρια ανθρώπους, το 70% των Αμερικανών.

Έως περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά δεν είχαν χθες ηλεκτρικό, ιδιαίτερα στη Βόρεια Καρολίνα, στο Μέιν και στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Poweroutage.us. Ενώ χθες το βράδυ, ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονταν ακόμη στο σκοτάδι.

Η καταιγίδα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή λόγω του εύρους της, καθώς εκτεινόταν από τα σύνορα με τον Καναδά προς βορρά μέχρι τα μεξικανικά σύνορα στο νότο.

Στο Ελ Πάσο του Τέξας, καταφύγια άνοιξαν ώστε οι μετανάστες από το Μεξικό να μπορέσουν να προστατευθούν καθώς οι θερμοκρασίες είχαν πέσει κάτω από το μηδέν.

Όμως πολλοί ήταν υπερβολικά δύσπιστοι για να δεχθούν αυτή την προσφορά και μερικοί απ’ αυτούς «κοιμούνται τυλιγμένοι απλώς σε κουβέρτες», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 56χρονη εθελόντρια Ρόζα Φάλκον.

Πηγή: politisonline.com