Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία του Σταύρου Παμπαλλή «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη», ένα σύγχρονο αστικό γουέστερν που διαδραματίζεται κοντά στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ξεκινά online την κινηματογραφική της διαδρομή στις 19 , 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου στο viva.gr.

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή Ελλάδας, Κύπρου και Αγγλίας, που έφυγε από το 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2019 με τα βραβεία Κοινού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) και της ΕΡΤ.

Στο επίκεντρο της ιστορίας μια οικογένεια την οποία το μόνο πράγμα που την κρατά δεμένη είναι το σπίτι στο οποίο ζει, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη», online πρεμιέρα, βραβευμένης ταινία,, Σταύρος Παμπαλλής, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης,

Eν μέσω οικονομικής κρίσης, ο Π, σύζυγος, πατέρας δύο παιδιών, και 4 χρόνια άνεργος, κρύβει τις προειδοποιητικές επιστολές εκποίησης που λαμβάνει, στο γκαράζ μαζί με το G3 του στρατού. Η κυρία Π από την άλλη, πλένει και σιδερώνει ρούχα προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες. Η οικονομική κρίση τους στέρησε τα πάντα εκτός από το σπίτι τους. Όταν όμως έρχεται η ώρα να τους το πάρουν, οι εξελίξεις είναι απροσδόκητες.

Δείτε το Τρέιλερ:

«Η “Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη” είναι ακριβώς το μέσο που διαθέτω για να εξερευνήσω το ταξίδι αυτό, της επανάκτησης ενός χαμένου αυτοσεβασμού μέσω της βίας. Επιπλέον, ως σκηνοθέτης, θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα την χρήση της ίδιας της Λευκωσίας, της τελευταίας μοιρασμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης, τόσο ως σκηνικό, αλλά και ως αφηγηματικό εργαλείο.

Με την Νεκρή Ζώνη, τα φυλάκια, τα χαρακώματα και τα ναρκοπέδια, τα βομβαρδισμένα και εγκαταλελειμμένα κτίρια, αποτελεί μια ζωντανή απεικόνιση της φθοράς και των άλυτων προβλημάτων που υποβόσκουν.

Σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το σπίτι του Π, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την Πράσινη Γραμμή, είναι σαν πυριτιδαποθήκη, έτοιμη να εκραγεί…» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Κύπριος σκηνοθέτης Σταύρος Παμπαλλής.

Γεννημένος στη Λευκωσία, ο Σταύρος Παμπαλλής εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος από το 2009. Έχει εργαστεί ως σεναριογράφος σε τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους, συμπεριλαμβανομένου του πολυβραβευμένου «Shirley Adams», σε σκηνοθεσία Oliver Hermanus, (Φεστιβάλ Λοκάρνο, Τορόντο, Λονδίνου, Ντουμπάι, κ.α).

Αποτέλεσμα εικόνας για «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη», online πρεμιέρα, βραβευμένης ταινία,, Σταύρος Παμπαλλής, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης,

Η «Πολιορκία Στην Οδό Λιπέρτη», η πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης, έκανε εθνική πρεμιέρα στο 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 2019, όπου απέσπασε πέντε βραβεία.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη (πλην των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης).

Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δάφνη Αλεξάντερ, Νιόβη Χαραλάμπους, Ακύλλας Καραζήσης. Παραγωγοί : Πάνος Παπαχατζής, Σίμος Μαγγανής. Παραγωγή: Αργοναύτες ΑΕ, Green Olive Films. Συμπαραγωγοί: Faliro House ΑΕ, ΕΡΤ ΑΕ, Iron Box Films Ltd, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΣΕΚιν), Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Εδώ θα βρείτε το link με τις οδηγίες για την προαγορά εισιτηρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 6.50 ευρώ.

Η ταινία θα προβάλλεται σε συγκεκριμένες ώρες: 08:00, 11:00, 18:00, 21:00, 00:00, 03:00 και 06:00 (η τελευταία προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22/2 στις 06:00), ωστόσο ο θεατής θα έχει περιθώριο να την δει για άλλες 4 ώρες μετά την έναρξη.

Πηγή: politisonline.com