Εν μέσω απειλών για τη χρήση πυρηνικών όπλων από το καθεστώς του Κρεμλίνου, το ΝΑΤΟ διαμηνύει ότι θα πραγματοποιήσει τις ετήσιες ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής την επόμενη εβδομάδα.

«Πρόκειται για εκπαίδευση ρουτίνας που συμβαίνει κάθε χρόνο για να διατηρήσουμε την αποτροπή μας ασφαλή και αποτελεσματική», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδουν οι Financial Τimes.

«Οι συγκαλυμμένες πυρηνικές απειλές του Προέδρου Πούτιν είναι επικίνδυνες και ανεύθυνες», συμπλήρωσε. «Η Ρωσία γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί και δεν μπορεί ποτέ να γίνει».

Στην εβδομαδιαία άσκηση «Steadfast Noon» θα συμμετάσχουν 14 μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και αεροσκάφη με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών μαζί με πρόσθετες δυνάμεις, όπως αεροπλάνα πληροφοριών και ανεφοδιασμού. Η εβδομαδιαία άσκηση έχει στόχο να διασφαλίσει ότι το προσωπικό και ο εξοπλισμός είναι έτοιμα.

«Η Ουκρανία έχει το μομέντουμ στον πόλεμο με τη Ρωσία. Θα σταθούμε στο πλευρό της για όσο χρειαστεί» δήλωσε από τη Σύνοδο της G7 o Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Τη στιγμή που η Ρωσία έχει αυξήσει τις βάναυσες επιθέσεις σε βάρος αμάχων και κρίσιμης σημασίας υποδομών, ο πρόεδος Πούτιν αποτυγχάνει στην Ουκρανία» πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Η Ρωσία χάνει στο πεδίο της μάχης, τα τελευταία πλήγματα στην Ουκρανία είναι σημάδι αδυναμίας» τόνισε ακόμη ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Συμπλήρωσε ότι παρακολουθεί στενά «κάθε περιστατικό» που μπορεί να συνιστά κυβερνοεπίθεση εναντίον συμμαχικών δυνάμεων.

Πηγή: politisonline.com