Ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους ως πάτρωνες διαφόρων οργανισμών, φιλανθρωπικών ή πολιτιστικών, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από το παλάτι και τις υποχρεώσεις τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Δεν πρόκειται βεβαίως για μια ξαφνική απόφαση, αλλά κάτι τέτοιο προβλεπόταν από τη συμφωνία που ο Harry έκανε με την οικογένειά του πριν αποχωρήσει, σύμφωνα με την οποία ένα χρόνο μετά θα γινόταν επαναξιολόγηση της κατάστασης και του status των δυο απερχόμενων μελών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες των βρετανικών The Times, η Βασίλισσα έχει πάρει την απόφαση να τους στερήσει διάφορες άλλες επίσημες αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων και τη θέση του Captain General στους Πεζοναύτες του Ναυτικού που τόσο πολύ αγαπά ο εγγονός της.

Οι Sussexes θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους όλους τους ρόλους που τους ανέθεσε η Βασίλισσα ως δώρο, μεταξύ των οποίων η πατρωνία του Εθνικού Θεάτρου, που είχε δοθεί στη Meghan, και αυτή για το Rugby που ανήκε στον Harry.

«Δεν θα μπορούσαν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» 

Το παλάτι, εξάλλου, ήταν ξεκάθαρο απέναντι στο ζευγάρι όταν αυτό ανακοίνωσε ότι θέλει να απομακρυνθεί από το Παλάτι: δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν κανέναν ρόλο που να τους συνδέει με τον θεσμό. «Δεν υπήρχε επιλογή. Δεν θα μπορούσαν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο και αυτό ήρθε η ώρα να γίνει απόλυτα κατανοητό. Θεωρώ ότι ο Harry είναι αναστατωμένος, αλλά έκαναν τις επιλογές τους», δηλώνει πηγή στην εφημερίδα.

«Εργάζονται πάνω σε διάφορα ενδιαφέρονται πράγματα και έχουν τις καλύτερε ευχές απ’ όλους για να τα πετύχουν. Αλλά δεν γίνεται να μπερδεύονται οι ρόλοι τους ως εκπρόσωποι του θεσμού με τις εμπορικές επιχειρήσεις που σκοπεύουν να τρέξουν», συμπληρώνει η πηγή.

Το ζευγάρι έχει μετακομίσει και ζει στο Λος Άντζελες, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι περιμένει το δεύτερο παιδί του.

Πηγή: harpersbazaar.gr

Πηγή: politisonline.com