Είτε κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος, είτε να προσθέσει, είτε ακόμη και να παραμείνει σταθερός στα κιλά του, ενδεχομένως η ζυγαριά να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς του. Όλοι θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες μέσα στη μέρα που θα πρέπει να ανεβαίνουμε σε αυτή.

Αν το πρωί που ξυπνάς έχεις τη συνήθεια να ελέγχεις το βάρος σου, τότε θα έχεις διαπιστώσει ότι το νούμερο θα είναι λιγότερο από αυτό που θα δείξει η ζυγαριά την υπόλοιπη ημέρα. Πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό. Σύμφωνα με τη Ruby Shah, παθολόγο στο Texas Health Presbyterian Hospital Plano, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο, ξεκινώντας από το γεγονός ότι μπορεί να μην έχεις καταναλώσει νερό ή φαγητό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Άλλοι παράγοντες που βοηθούν στη μείωση του βάρους το πρωί, είναι τα σωματικά υγρά που χάνονται τη νύχτα από την ανάσα, από τον ιδρώτα και φυσικά από τις επισκέψεις στην τουαλέτα. Με δεδομένο ότι το σώμα αποτελείται από 60% νερό, αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να προσθέσουν ή αφαιρέσουν μερικά γραμμάρια», αναφέρει.

Ποια είναι τελικά η κατάλληλη ώρα για να ζυγιζόμαστε;

«Η καλύτερη ώρα να ελέγξεις το βάρος σου είναι το πρωί, πριν φας ή πιεις ο,τιδήποτε και μετά την χρήση τουαλέτας», διευκρινίζει η Ruby Shah. Προτείνει δε να μην αλλάζεις θέση στη ζυγαριά και να ανεβαίνεις χωρίς ρούχα.

Οι ειδικοί, ωστόσο, συμφωνούν στο ότι πρέπει να ανεβαίνεις στη ζυγαριά την ίδια ώρα κάθε φορά, αλλά οι απόψεις τους διίστανται για το αν πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση. Κι αυτό γιατί οι καθημερινές διακυμάνσεις λόγω κατακράτησης υγρών, η αφυδάτωση ή ακόμα και οι κινήσεις του εντέρου, μπορούν να επηρεάσουν το νούμερο που θα εμφανιστεί.

Πηγή: politisonline.com