Λύνουν κάβους από τις 6 το πρωί της Παρασκευής τα επιβατηγά πλοία, καθώς λήγει η 48ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με θέμα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2023.

Η κινητοποίηση του συνδικαλιστικού σωματείου των ναυτικών είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, καθώς, σύμφωνα με την ΠΝΟ, «υπάρχει πλήρη απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023».

Τα σωματεία της ΠΝΟ μιλούν για καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα και την περαιτέρω στάση των ναυτικών δεν αποκλείεται να συνεδριάσει εκ νέου η διοίκηση της ΠΝΟ.

Στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συμμετείχε και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών, η οποία ανακοίνωσε την αναστολή των δύο επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών που είχε εξαγγείλει.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με βάση τις εξελίξεις και την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά για το 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε τη διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 18:00 σήμερα 9/2/2023 έως και την Τρίτη 14/2/2023 στις 06:00. Το διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησε τα πληρώματα για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Πηγή: politisonline.com