Η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου απέναντι στο κατηγορητήριο θα βασιστεί στην έκθεση της ιατροδικαστού, Ουρανίας Δημακοπούλου, για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η ιατροδικαστής έχει έτοιμη έκθεση 20 σελίδων, βάσει της οποίας δεν υπάρχει ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου των δύο μικρών κοριτσιών.

Η τεχνική σύμβουλος αναφέρει ότι «η κενοτοπιώδης εκφύλιση που δόθηκε ως αιτία θανάτου στη Μαλένα, μπορεί να αποδοθεί σε διάφορες αιτίες, π.χ. μεταβολικές διαταραχές, τη λευχαιμία ή το φάρμακο που είχε πάρει το κοριτσάκι, ένα 24ωρο πριν από την χημειοθεραπεία».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ιατροδικαστής υποστηρίζει ότι «η κενοτοπιώδης εκφύλιση θέλει αρκετό χρονικό διάστημα για να δημιουργηθεί και γι’ αυτό καταργείται ο ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου». Αναφέρει ακόμα ότι το ιστορικό του παιδιού δεν αναγράφεται πουθενά από τους κρατικούς ιατροδικαστές Καρακούκη-Καλόγρηα.

Δημακοπούλου: «Απο σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρεφών πέθανε η Ίριδα»

Για την Ίριδα, εκτιμά ότι το πόρισμα που έχουν βγάλει οι συνάδελφοί της δεν μπορεί να σταθεί και υποστηρίζει ότι το μωρό πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρεφών».

Αναφέρει, ακόμη, ότι «δεν υπάρχουν εμφανείς κακώσεις» στο πρόσωπο του παιδιού, ενώ σύμφωνα με το pelop.gr, αναρωτιέται: «Πώς είναι δυνατόν μια γυναίκα 75-80 κιλά όπως η Πισπιρίγκου να έχει ασκήσει πίεση πάνω από την κούνια επί 5 λεπτά, είτε με πανάκι είτε με το χέρι, και να μην έχει κακώσεις το βρέφος;».

Με βάση την εκτίμησή της, το χέρι της κατηγορουμένης είχε διαστάσεις 5Χ4 cm περίπου. Θεωρεί ότι αν προσπαθούσε να πνίξει το παιδί με το χέρι της, ακόμη κι αν το είχε κάνει με το πανάκι, θα είχε αιμάτωμα στις παρειές. Η ίδια παρουσιάζει μια ανάλυση, σύμφωνα με την οποία το πανάκι δεν μπορούσε να χωρέσει στο στόμα της Ιριδας.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 9 Ιανουαρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καθίσει στο εδώλιο για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Πηγή: politisonline.com