Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.144 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχασαν την ζωή τους 246 άνθρωποι λόγω επιπλοκών της νόσου. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 170.633 διαγνωστικά τεστ, το 7,6% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Επισημαίνεται ότι χθες οι μολύνσεις ήταν 17.455 και οι θάνατοι ανήλθαν σε 192. Σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 58 περισσότεροι ασθενείς και 474 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Επομένως, συνεχίζεται η αύξηση του αριθμού ασθενών με covid 19 που εισάγονται στα ιταλικά νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αποφάσισε την αντικατάσταση του Ντομένικο Αρκούρι, ο οποίος έως τώρα ήταν ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από την πανδημία. Ως αντικαταστάτης του Αρκούρι, που είχε επιλεγεί από τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, επελέγη ο στρατηγός Φραντσέσκο Πάολο Φιλιουόλο.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η απόφαση αυτή του Ντράγκι επιβεβαιώνει τη βούλησή του να επιταχύνει τον ρυθμό της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών, με την ουσιαστική συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας. Στόχος είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν μέχρι και 600.000 δόσεις εμβολίου την ημέρα, ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των Ιταλών να έχει εμβολιαστεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού.Πηγή: politisonline.com