Όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν φέτος ως μέσο θέρμανσης το πετρέλαιο σε σχέση με το αερίο, τα ξύλα ή το ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της χαμηλής τιμής στη διάθεσή του.

Αυτή τη δήλωση έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι «οι καταναλωτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να προμηθευτούν πετρέλαιο φέτος, είναι περισσότεροι από τις προηγούμενες χρονιές και αυτό διότι είναι σε χαμηλά επίπεδα η τιμή του πετρελαίου. Για την ακρίβεια, η μείωση είναι 23% σε σχέση με την περσινή χρονιά και έτσι αυτοί που επέλεγαν ξύλα, ρεύμα, ακόμα και αέριο αποφάσισαν σε ποσοστό περίπου 10% να γυρίσουν στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Μείωση στην κατανάλωση καυσίμων

Μιλώντας για την κατανάλωση καυσίμων και πώς αυτή  διαμορφώθηκε εν μέσω πανδημίας, επεσήμανε τα εξής: «Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν πως φέτος έχουμε 11% μείωση στην κατανάλωση των καυσίμων. Την Κυριακή, για παράδειγμα, είχαμε μείωση της τάξεως του 65% στην κατανάλωση καυσίμων, σε σχέση με τις Κυριακές πριν από την απαγόρευση και κατά την απαγόρευση της Άνοιξης είχαμε 80% ακόμα πιο μειωμένη κατανάλωση».

Η διαφορά στη μείωση κατανάλωσης, στις δύο απαγορεύσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων οφείλεται «στις επαγγελματικές ομάδες που συνεχίζουν να κινούνται αυτή την περίοδο αλλά και στα δημοτικά σχολεία που παραμένουν ανοιχτά».

Ο κόσμος περιμένει το κοινωνικό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, φέτος έχει παρατηρηθεί κάποια μείωση στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης, όχι μόνο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται αλλά κι επειδή «ο κόσμος περιμένει το κοινωνικό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης των 84 εκατομμυρίων, καθώς δεν γνωρίζουν ακόμα εάν θα πάρουν και πόσα χρήματα θα τους δοθούν». Ανέφερε μάλιστα ότι «οι διαφοροποιήσεις στις καιρικές συνθήκες φέτος θα επηρεάσουν και το ύψος του επιδόματος που θα λάβουν οι πολίτες. Θα μειώνεται ή θα αυξάνεται το ποσό ανάλογα με τον καιρό και οι πολίτες δεν γνωρίζουν πόσα χρήματα θα λάβουν. Γι’ αυτό και δεν υπολογίζουν το επίδομα σαν βασικό βοήθημα για να αγοράσουν πετρέλαιο».

Πηγή: politisonline.com