Μείωση της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές για το σχολικό έτος 2020-2021 ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας.

Η περικοπή κυμαίνεται στο 25% σε κάθε μάθημα κατά μέσο όρο, όπως είχε γίνει δηλαδή και στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020.

Στόχος του υπουργείου ήταν να μην γίνουν διαφορετικές εξετάσεις των φετινών υποψηφίων, με τους απόφοιτους που επιθυμούν να διεκδικήσουν και φέτος μία θέση στα ΑΕΙ της χώρας. Επειδή όμως η μείωση της ύλης ποσοτικά δεν διαφέρει με την περσινή, αλλά έχει «ποιοτικές» διαφοροποιήσεις, αναμένεται διευκρίνιση από το υπουργείο Παιδείας για το αν θα γίνουν «διπλές» εξετάσεις το καλοκαίρι για απόφοιτους και τελειόφοιτους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση».

Σε κάθε περίπτωση η περικοπή της ύλης σε ποσοστό 25% βασίστηκε στην παραδοχή του υπουργείου Παιδείας και του ΙΕΠ ότι η διδακτική διαδικασία συνεχίστηκε μεν μέσω τηλεκπαίδευσης ωστόσο δεν μπορεί να αντικατασταθεί η διά ζώσης διδασκαλία, ιδίως όταν αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υπουργικές αποφάσεις με την αναλυτική εξεταστέα ύλη ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr .

1820_ΤΡΟΠ_ 94893_Δ2_17_07_20_ΥΑ_ΥΛΗ 2021

1820_ΤΡΟΠ_ 94893_Δ2_17_07_20_ΥΑ_ΥΛΗ 2021

Πηγή: politisonline.com