Για όλα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ του ίδιου και του γιου του, πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε ο πατέρας του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το Intercity.

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης, μέσα στο βαρύ του πένθος συγκίνησε λέγοντας «στην οικογένεια του σταθμάρχη δίνω τα ειλικρινά θερμά μου συλλυπητήρια γιατί χάθηκε και αυτός ως άνθρωπος. Τώρα ως υπηρεσία εκεί, φταίει δεν φταίει, πού φταίει, τι δεν κάνει αυτό θα τα βρούνε άλλοι. Εγώ δεν καταδικάζω κανέναν».

«Ενδιάμεσα άμα μπορείς στείλε ένα μήνυμα »

Στη συνέχεια, περιέγραψε στην ΕΡΤ, όλα όσα προηγήθηκαν της σύγκρουσης, και τον τραγικό τρόπο με τον οποίον αυτός και η γυναίκα του μάθανε για τον θάνατο του γιού του.

«Ήμασταν όλη η οικογένεια στο Λιανοκλάδι της Λαμίας για το τριήμερο των Αποκριών, διότι και ο γιος μου είχε ρεπό. Μου λέει μπαμπά, την Τρίτη το πρωί, μετά την Καθαρά Δευτέρα θα με κατεβάσεις στο σταθμό Λιανοκλαδίου του χωριού μας, γιατί έντεκα η ώρα περνάει το τρένο, να φύγω για Θεσσαλονίκη, να πάω να ξεκουραστώ, να κάνω ένα μπάνιο, να ετοιμαστώ γιατί την Τρίτη το βράδυ 9 η ώρα ήταν το δρομολόγιο του. Πάντα 9 έφευγε για τακτικό δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη με οποιονδήποτε άλλο δίπλα συνάδελφο του οποίος ήταν και γιατί πάντα άλλαζαν οι δυο μηχανοδηγοί. Του λέω εντάξει αγόρι μου, πάρε μας μόνο ένα τηλέφωνο όταν ξεκινήσεις από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, να ξέρουμε ότι έφυγες καλά. Εντάξει, εντάξει. Συνήθως όμως τον παίρναμε και νωρίτερα. Είτε εγώ είτε μητέρα του. Τον παίρνω εγώ 9 παρά δέκα και του λέω -γιατί έτσι συνήθως μιλάγαμε πατέρας προς γιος – “έλα ρε μεγάλε, τι έγινε; έφυγες; θα φύγεις κανονικά ή έχεις καθυστέρηση;” Μου λέει “μπαμπά, επειδή με βρίσκεις να τρέχω να υπογράψω τα χαρτιά, σε παίρνω σε δύο λεπτά”. Πράγματι με πήρε σε 2 λεπτά και μου λέει “μπαμπά ναι έτοιμος ξεκινώ 9 η ώρα για την Αθήνα” και τελείωσε. “Αγόρι μου, καλό ταξίδι και ενδιάμεσα άμα μπορείς και με ένα μήνυμα στο κινητό να ξέρουμε που βρίσκεσαι”.

Το κινητό ήταν νεκρό. «Κατάλαβα ότι ο γιος μου πλέον δεν υπάρχει στη ζωή»

Εμείς με τη σύζυγο ήμασταν στο σπίτι εδώ στην Αθήνα, γιατί η σύζυγος δουλεύει στο υπουργείο Οικονομικών και την Τετάρτη έπρεπε να είναι να πάει για τη δουλειά της και χαζεύαμε στην τηλεόραση. Εγώ έβλεπα ένα έργο. Η σύζυγος πήγε να ξαπλώσει κατά τις 11.30 και ως συνήθως είχε και την τηλεόραση ανοιχτή. Οπότε κάποια στιγμή περίπου ήταν μία η ώρα – κάπου εκεί – ακούω μέσα από την κρεβατοκάμαρα “Παναγία μου το παιδί μου”. Πετάγομαι, έρχομαι μέσα και λέω “τι συμβαίνει ρε Γιάννα; τι έγινε ρε κορίτσι μου;”. Μου λέει “έγινε δυστύχημα στα Τέμπη. Επιβατικό λέει με το εμπορικό. Του γιού μας ήταν μέσα”».

Στη συνέχεια ο κ. Βούλγαρης είπε ότι αμέσως πήρε τηλέφωνο στο κινητό του παιδιού του το οποίο ήταν νεκρό: «κατάλαβα ότι ο γιος μου πλέον δεν υπάρχει στη ζωή και δεν ξέρω και τι θα έχει μείνει από αυτόν».

Πηγή: politisonline.com