Δικαιοσύνη ζητούν οι γονείς του 16χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη να αφήσουν ελεύθερο τον αστυνομικό που τον πυροβόλησε κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο πατέρας του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από ημέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο που του δίνει ο νόμος για να αποδοθεί όπως λέει δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας, ζήτησε να γίνει πραγματογνωμοσύνη στα βίντεο που κατέγραψαν το επεισόδιο και βαλλιστική εξέταση, ενώ ο πατέρας του νεαρού Ρομά σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ3, ανέφερε:

«Καλές γιορτές να κάνει. Εγώ θα κάνω μαύρες γιορτές όπως ξέρει όλος ο λαός. Δικαιοσύνη δεν έχουμε. Αυτοί που κάθονται στις καρέκλες είναι λάθος. Αφού τον αφήσανε ελεύθερο πάει να πει ότι δεν έχουμε δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του αστυνομικού Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι «η Δικαιοσύνη ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται. Λυπήθηκα που είπαν οι πρόεδροι Ρομά ότι δεν θα γίνουν φασαρίες, αλλά εάν δεν μπει στη φυλακή θα γίνουν και κανείς δεν τους έχει συλλάβει. Οι προϋποθέσεις για την προσωρινή κράτηση ή όχι ενός κατηγορουμένου είναι συγκεκριμένες».

Σημειώνεται πως ο 34χρονος αστυνομικός έχει αφεθεί ελεύθερος μετά τη συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή, με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: politisonline.com