Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του τοποθετήθηκε σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Η χθεσινή εικόνα που είδαμε όλοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια εικόνα ντροπής για την πόλη αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση η οποία και έχει την πολιτική ευθύνη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση, και με το Άσυλο και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επιλέγει να πολιτεύεται βασιζόμενη στην ιδεοληψία στελεχών της, με όρους επικοινωνίας και διαχείρισης της εκλογικής τους πελατείας. Δεν κλείνουμε τα μάτια σε πρακτικές που κρατάνε πίσω τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Πολιτική βούληση χρειάζεται, για εφαρμογή του νόμου όταν απαιτείται και όταν διαπιστώνονται παραβατικές και εγκληματικές πράξεις. Αντιθέτως όταν πολιτεύεσαι μόνο επικοινωνιακά και οι πρακτικές σου οδηγούν στη συνεχή υποβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.

Καταδικάζουμε τις αναίτιες επιθέσεις της Αστυνομίας με χημικά σε φοιτητές και φοιτήτριες, νέους και νέες που ήταν απλά θεατές σε μια μουσική συναυλία. Ήταν εκ των πραγμάτων αστοχία ή πονηρή σκέψη να υπάρχει συναυλία στο χώρο του Αριστοτελείου και την ίδια ώρα σε απόσταση βολής να υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ. Κάποιοι επωφελήθηκαν από τα χθεσινά γεγονότα, να προβάλουν το δικό τους αφήγημα για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια».

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση «πριν να είναι αργά, να αναστείλει το θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

Νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ τοποθετήθηκαν για τα επεισόδια.Πηγή: politisonline.com