Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παρέθεσε στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», μιλώντας και για την οικονομία της χώρας κατά το τρέχον χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε ότι παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Ενδεικτικά ανέφερε το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ή και την αναστολή της εργασίας.

Συγκεκριμένα επεσήμανε:

«Έχουμε εφεδρείες για να ενισχύσουμε την οικονομία και με τη στάση μας στο υγειονομικό σκέλος της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά μας στη διαχείριση της οικονομίας, έχουμε κερδίσει αξιοπιστία. Και αυτή η αξιοπιστία αποδείχθηκε από το γεγονός ότι βγήκαμε στις αγορές εν μέσω πανδημίας και δανειστήκαμε με πολύ χαμηλά επιτόκια.

Έχουμε ενισχύσει το Ταμείο του Κράτους με διαθέσιμα, προκειμένου να στηρίξουμε όχι μόνο τον χώρο του τουρισμού και των εποχικά εργαζόμενων, που δέχθηκαν πολύ βαρύ πλήγμα, αλλά και τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι θα μπουν στο Φθινόπωρο με μια αβεβαιότητα».

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρξει ένα ευρύτερο πλαίσιο μόνιμων μέτρων στην κατεύθυνση μείωσης φόρων και εισφορών: «κάτι που υπήρχε και στον προγραμματικό μας λόγο».

Τέλος όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Αυτή τη στιγμή, με δεδομένο ότι έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο ο Πρωθυπουργός θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, υλοποιώντας μέτρα τα οποία είχε υποσχεθεί στο Κυβερνητικό της Πρόγραμμα η ΝΔ».

Πηγή: politisonline.com