Τα ακραία καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν, όχι όμως και ο παγετός που θα συνεχιστεί, ούτε και τα προβλήματα σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής, που πέρασαν χωρίς ρεύμα ένα ακόμη βράδυ.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έδιναν μάχη όλη τη νύχτα, ώστε να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προκάλεσε στην ηλεκτροδότηση η κακοκαιρία «Μήδεια». Σε ένα πολύ μεγάλο μέρος, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είχαν αποκαταστήσει τις βλάβες που προκλήθηκαν καθώς ως χθες τα μεσάνυχτα βράδυ είχαν ηλεκτροδοτηθεί 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τις πρώτες πρωινές ώρες παρέμεναν χωρίς ρεύμα περίπου 8.000 νοικοκυριά και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως μέχρι σήμερα το απόγευμα θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες.

Σήμερα το πρωί, το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες, έχοντας ενισχυθεί με 25 επιπλέον συνεργεία (περίπου 60 υπαλλήλους) οι οποίοι έφτασαν από την Κεντρική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο, προκειμένου να βοηθήσουν στο να αποκατασταθούν το ταχύτερο δυνατόν οι βλάβες που δεν έχουν επιδιορθωθεί ακόμη.

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν ακόμα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση

Σύμφωνα με την χθεσινοβραδινή ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία παρέμειναν τη νύχτα για εργασίες σε τουλάχιστον 5 γραμμές μέσης τάσης, στα τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000 και ως χθες το βράδυ είχε αποκατασταθεί η βλάβη σε περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση στην βόρεια Εύβοια παρέμεναν σε μερικές συνοικίες, με τα συνεργεία να προσπαθούν στην διάρκεια της νύχτας να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Προβλήματα προέκυψαν και στην Σητεία με δύο γραμμές υψηλής τάσης.

Να τονιστεί πως ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή.

Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Το 90% των ζημιών στην ηλεκτροδότηση έχουν αποκατασταθεί

Όπως τόνισε εξάλλου και ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος «Όλυμπος», μέχρι τα μεσάνυχτα αναμενόταν να ολοκληρωθούν οι επιδιορθώσεις στο δίκτυο κατά 90%.

Στην μάχη που δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθούν οι βλάβες, συμμετέχει και ο στρατός με 50 στελέχη, ενώ συνδράμουν 40 στελέχη της ΕΜΑΚ, 40 στελέχη του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και όλες οι περιφερειακές μονάδες της Πυροσβεστικής με την αρωγή και της αστυνομίας στο ζήτημα της προσβασιμότητας και της προσπέλασης.

«Δεν θα ξεκουραστεί κανείς, δεν θα κοιμηθεί κανείς, κανείς δεν δέχεται να αντικατασταθεί, θα είμαστε όλοι εδώ, όπως και χθες το βράδυ, μέχρι και η τελευταία γειτονιά, η πιο απομακρυσμένη γειτονιά της Αττικής να πάρει ρεύμα.

Μέχρι, τέλος πάντων, οι ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα. Συνεχίζουμε με συσκέψεις και με πλήρη οργάνωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, για να μπορέσουμε να φέρουμε το σωστό αποτέλεσμα», βεβαίωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: politisonline.com