Έρευνα της εισαγγελίας του Τράπανι της Σικελίας αποκάλυψε παράνομες διαδικασίες σε σχέση με την δημοσιοποίηση του καθημερινού αριθμού των θυμάτων του κορωνοϊού, στο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς του Τράπανι, ο υπεύθυνος των θεμάτων υγείας της Σικελίας, Ρουτζέρο Ράτσα, μαζί με τους στενότερους συνεργάτες του, αλλοίωναν τα στοιχεία και μείωναν τον αριθμό των θανάτων, για να αποφύγουν την κήρυξη του νησιού σε πορτοκαλί ή κόκκινη ζώνη.

Ο Ράτσα παραιτήθηκε των καθηκόντων του την Τρίτη, ενώ τρεις συνεργάτες του ετέθησαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η όλη έρευνα αφορά, συνολικά, δέκα ανώτερους υπαλλήλους της περιφέρειας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην Σικελία δημοσιοποιήθηκαν ανακριβή στοιχεία, τουλάχιστον σαράντα φορές σε σύνολο πέντε μηνών.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούγεται σε τηλεφωνική παρακολούθηση, στην οποία υπεύθυνοι του τομέα της υγείας της περιφέρειας, συμφωνούν «να μοιράσουν τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό, σε διάστημα μεγαλύτερο από εκείνο μιας μόλις ημέρας».

‘Όπως τονίζουν ιταλοί σχολιαστές, η παράνομη αυτή τακτική αυτή είχε ως κύριο στόχο την διατήρηση της εύνοιας των πολιτών, με όσο γίνεται χαλαρότερα μέτρα και απαγορεύσεις.

Πηγή: politisonline.com