Την παραίτησή του από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπέβαλε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά την ανακοίνωσή της για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η παρέμβαση αυτή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) υπέρ του καταδικασμένου τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα, οδήγησε στην παραίτηση από μέλος της ένωσης τον κ. Ντογιάκο.

Ο ίδιος απέστειλε επιστολή στην ΕΔΕ, στην οποία υπογραμμίζει ότι με την επίμαχη ανακοίνωσή της «έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».

Ο κ. Ντογιάκος καταλογίζει στο ΔΣ της Ένωσης ότι παρέβλεψε πως:

Α) Τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της,
Β) Ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως, όπως άλλωστε και οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου στο οποίο ο κατάδικος αυτός νοσηλεύεται και
Γ) Παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Κατόπιν αυτών, σημειώνει ο κ. Ντογιάκος, επειδή η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ είναι «καθ’ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφωρα την αρχή της ισονομίας, αλλά και επειδή υπήρξα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία ευτυχώς απέτυχε, σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι πλέον μέλος της».

Παράλληλα, στην επιστολή του δεν παραλείπει να σημειώσει ότι «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της ΕΔΕ επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει, ενέργειά της».

Η επίμαχη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της ΕΔΕ ανέφερε τα εξής: «Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από τη συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

Πηγή: politisonline.com