Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ και το πρακτορείο Reuters, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε,  πρόκειται αύριο να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα μετά τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα ενημερώσει τους υπουργούς για την απόφασή του. Ο ίδιος ελπίζει ότι ο Ιταλός πρόεδρος θα του δώσει εντολή για σχηματισμό νέας κυβέρνησης με ευρύτερη υποστήριξη στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Με την παραίτησή του, ο κ. Κόντε επιθυμεί να κερδίσει περισσότερο χρόνο για να πείσει κεντρώους και ανεξάρτητους βουλευτές να ενταχθούν στις τάξεις της κυβέρνησης, η οποία έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στην ιταλική Γερουσία την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα Italia Viva με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, απέσυρε τους υπουργούς του, λόγω διαφωνιών σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης και της οικονομικής ύφεσης.

Μπορεί η Γερουσία να έδωσε μεν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Κόντε, ωστόσο η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία.Πηγή: politisonline.com