Πάνω από 40 χιλιάδες άτομα, συμμετείχαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, στη σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία οργανώσεων και σωματείων, συγκέντρωση και πορεία για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, όπως αναφέρουν Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της εξελίχθηκε ειρηνικά. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα λίγων εκατοντάδων ατόμων αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας και εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προκάλεσαν φθορές, κατέστρεψαν το μνημείο των θυμάτων της Μαρφίν και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο βαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν με τον επαγγελματισμό τους την ειρηνική διεξαγωγή της πορείας και απέκρουσαν τις επιθέσεις όποτε χρειάστηκε. Προχώρησαν σε 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις. Το απόγευμα αναμένεται νέα κινητοποίηση, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε ετοιμότητα. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα σε πορείες και συγκεντρώσεις που έγιναν σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: politisonline.com