Στον αριθμό νέου αρνητικού ρεκόρ, των 4.500 ίσως και περισσοτέρων κρουσμάτων, αναμένεται να φτάσουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετραώρου, που θα ανακοινωθούν το απόγευμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες σήμερα αναμένεται ωστόσο να ανακοινωθεί και ρεκόρ διεξαγωγής τεστ σε ένα 24ωρο.

Οι ειδικοί είχαν ούτως ή άλλως προβλέψει πως πλησιάζοντας την κορύφωση του αργού και σαρωτικού τρίτου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα, θα υπάρξει μέρα που θα φτάνουμε στα 5.000 κρούσματα, προτού αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση.

Χθες ανακοινώθηκαν 1.866 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός κατά πολύ χαμηλότερος, αλλά αυτό εξηγείται καθώς ήταν Δευτέρα και είχαμε διεξαγωγή μειωμένου αριθμού τεστ.

Η πανδημία στην Ελλάδα,  προς το παρόν δεν δείχνει σημάδια κάμψης με την πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής, της Αχαΐας και πλέον ξανά και της Θεσσαλονίκης να είναι ασφυκτική.

Από αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου, αναμένεται να ξεκινήσει το μέτρο της δωρεάν διανομής ενός self test την εβδομάδα σε κάθε πολίτη, με στόχο ο αυτοέλεγχος και η αυτο-διάγνωση, να βοηθήσουν στον ευρύτερο και πιο αποτελεσματικό έλεγχο της πανδημίας, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα τα Λύκεια, ο τουρισμός, καθώς και περισσότερες επαγγελματικές και όχι μόνο, δραστηριότητες.



Πηγή: politisonline.com